Temel İlkeleri yangın kapısı

Wiki Article

Toplum ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kavramak bâtınin tıklayın.

Kaçış yolları, bir strüktürnın rastgele bir noktasından konum seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun topu topudır. Kaçış yolları kapsamına;

Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın yahut evgin gidiş vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

You hayat email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

→ Yangın merdiveni baplarının kendiliğinden kapanma özelliği olmalı ve panik pas, yaylı Yangın kapısı istanbul fiyatı menteşe, yaman sızdırmaz fitili olmalıdır. 

Aynı Yangın Çıkış Kapısı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Makul bir ısıevet denli dayanıklı olan yangın kapılarının insanların hariçya çıkmasını esenlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen esaslamışsa hariçya, haricen mirlamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilgi verecektir.

Kaçış yollarının sair ofis ve vesair mekanların dâhilinden geçerek korunmuş alana ulaşmasına destur verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş mekanlara ve yahut sokağa oluşturulan baplarının degajeliği 120 cm’den az olmamalı; bu baplar içeriden dışarıya haklı kilitsiz olarak açılmalı ve otomatik olarak kendi kendine kapanacak ve yangın dayanımı en azca 120 dakika olacak şekilde binalmalıdır.

1 mm veya daha sözın olması gerekmektedir. Yangın Kapısı Fiyatları Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak çok henüz oflaz ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kadar ederı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den başlangıçlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.

Report this wiki page